Dr.Sue Johnson gebruikt emotioneel gerichte therapie om koppels te leren hoe ze geweldige relaties kunnen hebben

13 juli 2019

De korte versie: Gedurende haar carrière, Dr. Sue Johnson heeft gewerkt aan de ontwikkeling Emotioneel Focused Paren en Family Therapy (EFT) technieken toe te voegen aan haar vakgebied en het gebruik in haar praktijk. Ze heeft boeken, waaronder “Hold Me Tight” en gedeelde vele YouTube-video's op basis van haar studies geschreven. Zij en haar collega's ook de EFT methoden voor diverse culturen over de hele wereld aan te passen. Uit te breiden haar te bereiken om nog meer paren, heeft Dr. Johnson een online zelfstudie cursus die paren doorheen kunt werken om een meer intieme en veilige relatie te bereiken gemaakt.

De volgende paren kunnen lijken alsof ze niet veel met elkaar gemeen hebben:

Deze paren komen uit verschillende delen van de wereld, variëren in leeftijd, en afkomstig zijn van verschillende religieuze en culturele achtergronden. Maar ze hebben allemaal versterkt hun relaties door middel van Emotioneel Focused Stellen Dr. Sue Johnson's and Family Therapy (EFT) praktijk.

load...

“We moeten allemaal een liefdevolle partner om te gaan door het leven met,” Dr Johnson zei dat de rol haar werk als therapeut speelt in het helpen van anderen.

Ze weet wat het is om een ​​geliefde te zien leven zonder een dergelijk persoon. Als kind, haar moeder verliet haar familie, en Dr. Johnson herinnert zich hoe haar vader bedroefd jaren daarna.

Dr. Sue Johnson maakt gebruik van EFT en haar onderzoek te helpen koppels vinden langdurige liefde.

“Hij heeft nooit overheen,” zei ze. “Ze hielden van elkaar, maar waren altijd aan het vechten en wisten niet hoe het te doen werken.” Als gevolg van die ervaring vroeg in het leven, Dr. Johnson streeft nooit meer trouwen. Ze herinnert zich vertelt haar grootmoeder haar reden waarom: “Het werkt niet, en het doet pijn.”

load...

Toen ze begon haar carrière als een therapeut, koppels waren de laatste groep van mensen die ze gewerkt, en ze begon ze te zien terwijl ze kreeg haar doctoraat. Maar bij het observeren van de positieve invloed ze hadden op hun leven, merkte ze dat ze loving it. “Ik was verslaafd,” zei ze.

Dat besef van haar passie voor het helpen van paren, en haar belangstelling voor onderzoek, leidde haar naar Emotionally Focused Paren en Family Therapy (EFT) te ontwikkelen. De praktijk is effectief met zowel haar klanten en in peer-reviewed klinisch onderzoek in de afgelopen drie decennia.

Dr. Johnson is de oprichter en directeur van het International Centre for Excellence in Emotionally Focused Therapy (EFT). Op dit moment zijn 65 centra verspreid over de hele wereld, het aanbieden van workshops, trainingen en externships de geestelijke gezondheid professionals die vervolgens om hun kennis terug naar hun praktijken - en koppels over de hele wereld.

Innovative Research Helpt Stellen Build Intimacy

Langdurige, monogame relaties en het huwelijk lijken een slechte reputatie hebben deze dagen. Met het aantal echtscheidingen schommelt rond de 50%, sommige mensen hebben opgegeven op de gedachte van het ouder worden met hun partner of vieren hun 50-jarig huwelijk. Maar voor degenen die bereid zijn om nieuwe methoden te leren en uit te voeren, Dr. Johnson's EFT methoden kunnen helpen krijgen ze daar. Het is een wetenschappelijk onderbouwd gestructureerd therapie programma dat helpt koppels neem kleine stappen om bevestiging te bouwen - hoewel de resultaten voor eeuwig kan duren.

load...

Onderzoek uitgevoerd door Dr. Johnson en haar collega's vinden dat bijna 90% van de koppels meldden dat ze een significante verbetering in hun relatie, en dicht bij 75% gaan van verontrust over hun problemen naar een staat van herstel en genezing na het voltooien van EFT. Niet te vergeten de kennis van de training blijft met hen op lange termijn.

Stellen bevinden zich vaak te maken met de nasleep van een moeilijke situatie in hun leven. Maar in plaats van toe te geven aan de stress van de situatie en geven aan potentiële relatie problemen die daaruit voortvloeien, kunnen ze nadenken over hun ervaringen met EFT en te gebruiken om problemen die zich voordoen te beperken.

Hoewel zijn naam is lang, EFT is heel simpel. Het helpt koppels begrijpen dat elke partner emotioneel gehecht is en afhankelijk van de andere. Het is vergelijkbaar met de manier waarop kinderen nodig hebben om te vormen en ontwikkelen van een sterke band met hun ouders geliefd en veilig te voelen. Niemand twijfelt aan de noodzaak voor kinderen om deze band met hun verzorgers hebben, maar het is makkelijk om het feit dat volwassenen gedijen met een soortgelijke band tussen elkaar over het hoofd. In ETF, is dat emotionele band versterkt door te focussen op kritieke momenten in hun relatie en ze te vormen met de gesprekken die zich richten op specifieke onderwerpen.

Boek van Dr. Johnson's, “Hold Me Tight,” stelt een gestroomlijnde versie van haar EFT methoden en instrueert koppels om zeven belangrijkste punten die onder andere werken via verleden kloven en het leren van de taal die is niet schadelijk voor een diepere, meer intieme relatie te creëren gebruik te bespreken.

Brengt haar “Hold Me Tight” Aanpak voor een wereldwijd publiek

Dr. Johnson gelooft dat iedereen kan en moet, hebben een geweldige relatie. Ze zei dat haar onderzoek heeft aangetoond dat er is gewoon geen reden om niet te doen. “Hold Me Tight” is vertaald in 25 talen, zodat paren over de hele wereld kunnen profiteren van technieken Dr. Johnson's, zelfs als ze niet kunnen deelnemen aan een live trainingsprogramma.

Dr. Sue Johnson's boek “Hold Me Tight” stelt koppels om te werken in hun eigen tempo.

Ze is ook live ontwikkelde “Hold Me Tight” trainingen die worden gehouden over de hele wereld. Zij heeft de materialen aangepast voor de Joodse gemeenschap, en het leger heeft hen gebruikt met Navy Seals. Dr. Johnson samen met Kenneth Sanderfer om te schrijven “Gemaakt voor Connection”, een aangepaste versie van “Hold Me Tight” met een religieuze toon en verwijzingen naar de Schrift inbegrepen.

Dr. Johnson en haar collega's in de EFT werken met personen en organisaties in Iran, Finland en Zuid-Afrika, onder andere gebieden van de wereld. Door het nemen van hun boodschap aan deze locaties, waarvan sommige een stigma tegen therapie, zijn ze het breken van grenzen en het helpen anders onbereikbaar populaties.

In het geval van Finland, de strategieën zijn over het helpen van mensen open te stellen, dat is geen gemakkelijke taak gezien introvert culturele tendensen van het land. De Finse regering heeft een op televisie uitgezonden programma op de materialen als een middel voor zijn burgers gecreëerd.

Dr. Sue Johnson ook verspreidt haar boodschap Via een blog en Social Media

Dr. Johnson maakt gebruik van de kracht van technologie - in aanvulling op haar boeken en in-persoon het werk - om haar boodschap te verspreiden. Haar website is voorzien van een informatieve blog , waardoor ze deelt fragmenten uit haar boek of nieuws over recente onderzoeksresultaten. Op YouTube , Dr. Johnson deelt video's van haar TEDx Talk en interviews ze klaar is met diverse media. Ze is ook actief op Facebook en Twitter , waar ze posten originele gedachten en links naar verhalen en artikelen die aan haar werk relevant zijn.

“Nu zijn we echt begrijpen liefde en waar het allemaal over gaat. We hebben de geheimen van romantische liefde gekraakt; kunnen we het vorm, en niet vallen in en uit het.”-Dr. Sue Johnson

Naast de gratis content, biedt ze de “Hold Me Tight” online cursus die koppels kunnen kopen. Het is een volledig digitaal programma dat koppels wandelingen door modules en biedt hetzelfde materiaal dat de deelnemers aan live-evenementen. Maar met de online versie, koppels kan de inhoud in hun eigen tempo te voltooien - en bekijk het als dat nodig is.

Al eeuwenlang beschavingen hebben geloofd dat de liefde niet kon worden begrepen, maar Dr. Johnson en haar collega's hopen dat hun onderzoek en methoden kunnen helpen veranderen dat denken.

“Nu zijn we echt begrijpen liefde en wat het allemaal om draait,” zei Dr Johnson. “We hebben de geheimen van romantische liefde gekraakt; kunnen we het vorm, en niet vallen in en uit het.”