Hoe een breuk te boven te komen: 5 tips voor homoseksuele mannen

17 maart 2019

Een van de meest martelende aspecten van dating is wanneer je denkt dat je Mr Right hebt gevonden, en dan eindigt de relatie. Soms gebeurt dit abrupt, en de andere keer het blijkt zuur in een geleidelijke en pijnlijke manier. Hoe dan ook, verbreken pijn en kan uw leven te sturen in een wervelwind.

Je identiteit is nu in beweging, en je moet in het reine komen met het, zodat je vooruit kunt gaan met je leven met een nieuwe bestemming.

Er is geen specifieke formule voor het overwinnen van een breuk, als verdriet is een onheilspellende en verbijsterende fenomeen - een die elke persoon moet doorlopen op hun eigen manier. Dat gezegd zijnde, dit artikel zal vitrine diverse tips voor het maken van deze overgang een beetje meer draaglijk, zodat u uit te komen aan de andere kant met meer veerkracht en vastberadenheid.

load...

1. Accepteer dat dit deel van uw leven gaat zuigen voor een tijdje

Op basis van de principes van Acceptance en Commitment Therapie (ACT) , hoe meer je strijd tegen uw emotionele pijn, hoe meer langdurige en intensivering van deze gevoelens zullen worden. Door het afweren tegen ontkenning en in plaats daarvan over te geven aan het feit dat dit je realiteit op dit specifieke moment in de tijd, kunt u een nieuwe relatie met deze pijnlijke gedachten en emoties op basis van medeleven, openheid en vriendelijkheid te ontwikkelen. Er zijn tal van grote boeken die er op ACT om meer over deze succesvolle evidence-based practice te leren.

load...

Je gaat niet 100% gelukkig te zijn meteen, dus probeer te begrijpen dat.

Daarnaast is het belangrijk te onthouden dat je relatie was slechts één aspect van je leven. Je bent multidimensionaal en hebben vele andere rollen en verantwoordelijkheden die deel uitmaken van je identiteit die je kunt koesteren en te gebruiken als middelen om u te helpen door deze moeilijke tijd.

2. Laat jezelf toestemming om te gaan door het rouwproces

We vaak denken van verdriet in termen van het verlies van een geliefde aan de dood. Maar we gaan door een rouwproces wanneer we gaan door een soort van verlies, met inbegrip van een verandering of een overgang in ons leven.

Huilen, schreeuwen, klagen, en andere acts als dit zal helpen bij het werken door middel van het rouwproces efficiënter.

Verschillende modellen beschrijven fasen en gevoelens die je zou kunnen gaan door als je aan te passen aan en maak betekenis van uw uiteenvallen, met inbegrip van periodes van ontkenning, woede, overweldigd, onderhandelen, depressie, en de uiteindelijke acceptatie. Hier is een artikel van Psychology Today, dat een dergelijke fase model verklaart. Vertrouwd te maken met wat je zou kunnen ervaren om te helpen normaliseren wat je doormaakt.

load...

3. Omhels je gevoelens; Niet weg zet ze

De enige uitweg van verdriet is er doorheen. De meeste mensen, wanneer ze gaan door pijnlijke ervaringen, willen hun gevoelens binnen spullen om te voorkomen dat het ervaren van pijn. De Grief Recovery Institute stelt dat veel mensen zullen wenden tot “STERB” of Short-Term,-Energy verlichten Behavior, het hoofd te bieden.

Het negeren van je gevoelens zal alleen maar erger maken.

Dit zijn ongezond, zelfvernietigend gedrag - waaronder alcohol en drugs, winkelen, seks, gokken, voedsel, etc. - mensen te betrekken in om zichzelf te verdoven van pijn te voelen. Met betrekking tot deze ondeugden kan alleen dienen om meer complicaties toe te voegen aan je verdriet reactie, en dan is uw problemen worden dat er veel meer versterkt.

Het is op grote schaal vastgesteld dat het vullen van gevoelens is gecorreleerd met een verscheidenheid aan medische en psychische ziekten. Voorkom dit door tegenover je gevoelens frontale en ervaren ze in de ruimste om je verdriet te vergemakkelijken en te bevorderen voorwaartse beweging.

4. Neem Constructieve actie met jouw gevoelens

Dus hoe ga je over het omarmen van je gevoelens, zoals beschreven in Tip # 3? Open uitdrukking is de sleutel. Je verhaal delen met een vriend of lid worden van een verdriet steungroep kan een enorme steun aan uw genezing en kan isolatie verminderen.

Schrijven is ook gevonden instrumentaal te zijn voor de geestelijke gezondheid en welzijn. Sommigen stelden oefeningen zou kunnen zijn tot het afsluiten van een dagboek en schrijf aan de bovenkant van elke pagina een emotie die je ervaart over je uiteenvallen. Bijvoorbeeld, zou één pagina worden besteed aan woede, gene tot verdriet, een andere aan verraad, enz. Elke keer als je een bepaalde emotie die verband houden met uw verlies te ervaren, ga naar de pagina van die emotie en schrijf voortdurend over wat je denkt en gevoel laten de woorden stromen onbevangen.

Het schrijven van een brief aan uw ex (dat je niet sturen) kan therapeutisch zijn.

Of schrijf je ex-vriendje een brief die u niet STUUR dat beschrijft hoe je je voelde over hem, wat de relatie bedoeld om u, wat het uiteenvallen voor jou betekent, wat je missen en niet te missen over hem, wat je geleerd over jezelf als gevolg van te hebben in de relatie, en hoopt dat u voor hem en jezelf. Beëindig de brief met een duidelijke verklaring van afscheid en goed wensen. Vervolgens kunt u de brief te verbranden, begraven, rip it up, enz.

Schrijven kan je problemen niet oplossen, maar het zorgt voor ontlasten van verdriet gerelateerde gevoelens die u zullen helpen uw genezing te vergemakkelijken en zal therapeutisch zijn voor u in de lange termijn.

5. Stel een nieuwe identiteit als een Single Man

Het is nu de tijd voor u naar het volgende hoofdstuk van je levensverhaal te leven. U wilt deze moeilijke tijd door te brengen die betrokken zijn bij zinvolle, productieve activiteiten. Dit is niet alleen te druk te blijven - het is om je energie te kanaliseren in de richting van verkooppunten die zal helpen bij het opbouwen van uw leven op een positieve manier. Wie ben ik? Wat zijn mijn waarden? Wat zijn mijn passies en talenten? Wat is mijn levensdoel? Door het beantwoorden van deze vragen, zult u in staat om een ​​pad te richten voor jezelf in de richting van persoonlijke groei die u zullen helpen een nieuw gevoel van eigenwaarde te ontwikkelen in de nasleep van uw uiteenvallen.

Omarmen dit nieuwe hoofdstuk in je leven en de dingen die je geleerd van uw uiteenvallen.

Blijf in contact met vrienden en familie en versterken uw steun netwerk. Vrijwilliger voor een goed doel of oorzaak die zinvol is voor u - omdat het helpen van anderen is altijd een goede strategie voor het versterken van het gevoel van eigenwaarde en het welzijn en neemt ons weg van egocentrisme en medelijden. Ontwikkel je gevoel van spiritualiteit, het bijwonen van persoonlijke groei klassen en evenementen, en voeren een self-assessment van de sterke en zwakke punten u naar relaties. Op deze manier kunt u beginnen te werken op die gebieden die u wilt verder te ontwikkelen. Spreken met een therapeut of coach kan zeer behulpzaam ook om u te helpen een actieplan te ontwikkelen.

Er is altijd Licht aan het eind van de tunnel

Scheidingen kan heel traumatisch zijn, en heb je de tijd en geduld nodig als je je door je gevoelens en maak betekenis van uw verlies. Maar je zult overleven. U komt uit op de andere kant meer geëvolueerd en meer dateable voor uw volgende partner, omdat je in het werk en niet te vermijden geconfronteerd met wat nodig is geconfronteerd.

Ik zou ook het lezen van sommige van mijn favoriete boeken die specifiek zijn voor scheidingen voor homo's zijn: “ When It's Time to Your Lover Leave: Een gids voor homoseksuele mannen ” van Neil Kaminsky en “ Moving On: Guide The Gay Man's voor het omgaan Wanneer een relatie eindigt ”door Dann Hazel.