Nuyoricaanse dichterscafé: een kunsthistorische plek met een rijke geschiedenis zorgt voor een unieke, cultureel rijke date-avond

7 februari 2019

De korte versie: The Nuyorican Poets Cafe is ontstaan in 1973 in een New York City appartement voordat hij naar een voormalig appartementengebouw in de Lower East Side in 1981. In de afgelopen decennia is de Cafe is uitgegroeid tot een gevierde prestaties locatie voor performancedichters, jazz musici, acteurs, toneelschrijvers en hip-hop artiesten. Veel van de medewerkers van het café en onderwijs kunstenaars zijn ook schrijvers en artiesten. Wekelijkse poetry slam altijd uitverkocht en zorgen voor unieke datum nachten; toeschouwers zijn van harte welkom om op het podium te springen op open mic avonden. Boeiende inhoud van deze gebeurtenissen vonken vaak diep gesprek. Dankzij subsidies, het Cafe is uit te breiden, en zal binnenkort bieden extra ruimte voor optredens, klassen en evenementen.

In 1973, dichter Miguel AlgarГn organiseerde een reeks informele, salon-stijl bijeenkomsten in zijn New York City appartement. Deze gebeurtenissen werden bijgewoond door kunstenaars van kleur - waaronder veel van Puerto Ricaanse erfgoed - wiens werk werd niet door de mainstream aanvaard.

Naarmate het aantal kunstenaars en toeschouwers gestegen, maar de gebeurtenissen werd meer als formele optredens. Het publiek ontgroeide het appartement, en in 1981, de organisatie heeft aangeschaft, voor slechts $ 7.800, een voormalig appartementengebouw, die bekend werd als de Nuyorican Poets Cafe. Sindsdien is het Cafe ongelooflijk populair bij dichters, toneelschrijvers, proza ​​schrijvers, jazz muzikanten, verhalenvertellers, en zelfs film en hip-hop artiesten te worden.

load...

Ontwikkelaars hebben aangeboden om het gebouw voor miljoenen dollars te kopen, zei Daniel Gallant, directeur van het Nuyorican Poets Cafe. Maar de groep van plan is te blijven zetten en haar activiteiten uit te breiden, terwijl zij haar missie als een ruimte voor opkomende kunstenaars en authentieke, uitgesproken optredens eren.

Nuyorican Poets CafГ © biedt een uitlaatklep voor een diverse groep van kunstenaars om hun werk te delen.

In de afgelopen vier decennia, heeft de organisatie een diverse bevolking van kunstenaars, toeschouwers, en studenten gehost, zegt Daniel. Hij voegt eraan toe dat Alan Ginsburg wordt als volgt geciteerd de Cafe is de meest geïntegreerde plaats op de planeet.

load...

“Ook al is dat een meer gedateerd manier om het idee uitdrukken, we nog steeds zeer de filosofie achter deze koers te omarmen,” zei hij. Het personeel bestaat uit ongeveer 20 mensen, die allen over het geven van een stem aan up-and-coming artiesten, vooral minderheden hartstochtelijk bent.

“We kijken naar poëzie en spoken word, in het algemeen, als een verenigende kunstvorm”, zegt Daniel. “De toetredingsdrempels voor optredens in onze ruimte zijn zeer laag.”

De voorstellingen zijn vaak verfrissend voor mensen die om elkaar op een datum te leren kennen. “Om rond kunst die direct, interactief, en eerlijk, en soms zelfs een beetje rauw en experimentele, geeft de toeschouwers iets met elkaar over te praten”, zegt Daniel.

Deze gevierde prestaties Locale Fosters Rising Stars

Terwijl de meeste van de performers op het Nuyorican Poets Cafe stijgen kunstenaars die nog niet hebben bereikt zichtbaarheid, sommigen gaan naar een succesvolle carrière te hebben en maken grote namen voor zichzelf. Onder de bekende beroemdheden die hun vak in het Cafe geslepen zijn Chris Rock, John Leguizamo, Rosario Dawson, en Rosie Perez.

load...

“Er zijn duizenden kunstenaars die uitgevoerd op onze Cafe voordat iemand van hen had gehoord,” zegt Daniel. “Voor onze medewerkers, onze kunstenaars, onze raad van bestuur, en zelfs onze vrijwilligers, is het de moeite waard om de mogelijkheden voor degenen die vaak geen toegang tot andere podia bezit. Wij willen werken met kunstenaars die hun stem vinden, maken van een naam voor zichzelf, en het uitzoeken hoe ze willen hun kunst te beoefenen.”

Daniel zei dat is wat hem en het personeel rijdt naar het hosten van evenementen voortzetten.

Nuyorican Poets CafГ © heeft een intieme sfeer die is leuk voor een avondje.

Hij wijst er ook op dat vele andere organisaties werken liever met gevestigde kunstenaars die hun vak hebben geperfectioneerd. Die strategie, terwijl het misschien veiliger, kan leiden tot een artistieke programma's die meer repetitieve en minder lonend zijn.

“Ik waardeer de ervaring van het runnen van een organisatie die de kans neemt elke dag nieuwe en stijgende kunstenaars en helpt jonge creatieven onderscheiden zich,” zei hij.

Een ander uniek kenmerk van de Cafe is dat haar personeel draagt ​​vele hoeden; zij allen toonhoogte in als het gaat om de programmering, het verkennen van nieuwe gebeurtenissen, en het werken hands-on met kunstenaars. Bovendien, ongeveer 70% van het personeel zijn kunstenaars die zowel uit te voeren in het café en op andere locaties. Veel ook leren-arts-gerelateerde klassen.

“Ik denk dat de persoonlijke investering van onze medewerkers in creatieve bezigheden onderscheidt ons van andere kunsten organisaties waar er een echte onderscheid tussen professionele medewerkers en creatieve types,” zei Daniel.

Check Out Open Mic Nights en Slam Poetry Competities

Terwijl kunstenaars van alle soorten sieren het podium van Nuyorican Poets Cafe, het is misschien het best bekend voor terugkerende gesproken woord evenementen. Tijdens maandag en woensdag mic avonden openen , iedereen heeft een kans op het podium te krijgen.

The Cafe's keystone evenement is de Friday Night Poetry Slam , die Daniel zei verkoopt altijd uit en heeft een lijn in het blok van de mensen die willen om binnen te komen. De dichters die concurreren op dit wekelijkse evenement hebben al ten minste één open mic nacht gewonnen en de neiging om te ervaren performers. Leden van het publiek die worden geselecteerd als gast rechters helpen kiezen de winnaars.

“Vanuit een publiek perspectief, de poetry slam is leuk omdat je te zien krijgt volbracht dichters gebruiken hun verstand, welsprekendheid en ambachtelijke elkaar beter te presteren,” zei hij. En aan het eind van de slam, is er een open mic waar iedereen kan opstaan ​​en uit te voeren.

De slam poëzie nachten zijn onderdeel van een jaar durende toernooi. De winnaars van de reguliere wekelijkse slams te verplaatsen naar halve finale rondes; de winnaars gaan naar de grote slag finale in het voorjaar; en de top-scorende dichters uit elk jaar worden op de Cafe officiële slam team, dat presteert bij de National Poetry Slam en wordt gereserveerd voor de regionale optredens.

Daniel voegt eraan toe dat als u en uw datum worden gekozen om rechters te zijn, kunt u samen te werken om te beslissen hoe elke voorstelling scoren. “Het is een beetje een avontuurlijke date; het brengt mensen samen en toont ze kanten van elkaars persoonlijkheid u misschien niet zien op een traditionele datum meer dan wijn of koffie,”zegt hij.

Uitbreiding van Ruimte en programmering met Grants

Terwijl de Nuyorican Poets Cafe eigenaar van haar gebouw en houdt de kosten laag is, is het nog steeds een non-profit organisatie die afhankelijk is van donaties en subsidies om te helpen verder haar missie. Gebouw van de organisatie heeft drie bovenste verdiepingen die ongebruikt zijn geweest sinds de jaren 1980, omdat ze een uitgebreide renovatie nodig hebben. De Cafe onlangs beveiligd $ 12 miljoen in het kapitaal van subsidies van de stad New York, waardoor het mogelijk is om die vloeren te renoveren en de footprint uit te breiden, zegt Daniel.

Gedurende volgend seizoen, gaan we de kunstvormen en tradities die het café staat bekend om te vieren, maar ook aan kunstenaars presenteren waarvan het pad door de creatieve wereld begon op onze locatie. -Daniel Gallant, Nuyorican Poets CafeExecutive Director

“We gaan tot de bovenste verdiepingen om te zetten in extra klaslokaal ruimte, kantoren en repetitie en prestaties ruimte,” zei hij. “Zo zullen we in staat zijn om drie evenementen die gelijktijdig. Op dit moment kunnen we alleen gastheer zijn van een evenement op een moment.”

Daniel voegde eraan toe dat sinds de renovatie is gebaseerd op de overheid de financiering, het zal geleidelijk plaatsvinden in de komende drie jaar. Maar wanneer het klaar is, zal de zaal meer dan twee keer zoveel ruimte hebben als nu het geval te zijn voorzien van poëzie, theater, muziek en educatieve evenementen.

In de tussentijd, het Cafe viert dit jaar zijn 45ste verjaardag seizoen, dat gaat van start met een buurtfeest in juli. “Gedurende volgend seizoen, gaan we de kunstvormen en tradities die het café staat bekend om te vieren, maar ook van kunstenaars waarvan het pad door de creatieve wereld begon op onze locatie presenteren”, zegt Daniel.

Nuyorican Poets Cafe brengt mensen bij elkaar

De slam poëzie en open mic avonden zijn onderhoudend, zei Daniël, maar ze zijn ook bedoeld om mogelijkheden te bieden voor leden van het publiek standpunten die afwijken van hun eigen kunnen overwegen. Het Café gesproken Woord gebeurtenissen hebben de neiging om inhoud die is zeer politiek en maatschappelijk relevant zijn voorzien, zei hij. Terwijl de organisatie geen bijzondere reden niet gunstig is, het stimuleert performers uit te spreken over de politieke, economische en sociale kwesties.

“Op onze gesproken woord events, dichters delen een rijke diversiteit van opvattingen over relevante onderwerpen,” zei hij. “Het publiek reageert op de levendige directheid van het werk.”

Paren die gebeurtenissen het café te bezoeken op een eerste date hebben vaak een veel te daarna te bespreken. Poetry slam en een open mics hebben de neiging om gesprekken en romantische ervaringen die laat in de bar van het café blijven of spill-over naar andere locaties vonk.

“Toeschouwers vertellen ons vaak dat ze een meer transformatieve, vervullen, en verhelderende ervaring bij een van onze poëzie evenementen dan aan culturele activiteiten elders in de stad,” zei hij.

In feite, zei hij dat meerdere paren had gekregen betrokken in het café na eerst ontmoette daar of deelgenomen aan een poetry slam of een open mic nacht samen.

Daniel moedigt de deelnemers die graag wat ze zien op het podium in het café om te overwegen het krijgen van betrokken. Hij zei dat veel van de meest talentvolle alumni van de locatie van de begonnen als toeschouwers bij slams open mics, voordat ze besloten om het uitvoeren van een schot.